fbpx

DSC_0212DSC_0218

Vinter- og skisesongen er endelig i gang, og snøen lå og ventet på frilutfslivgjengen når de skulle på årets første vintertur. Destinasjonen var vakre Børgefjell nasjonalpark, som ligger bare noen timers kjøring fra Mosjøen. Alle var spente og gledet seg til å utforske nasjonalparken og å søke ro og utfordringer i naturen. Vårt hjem disse fem dagene var en koselig, liten hytte inne i nasjonalparken, langt borte fra hverdagens stress og telefondekning – langt nærmere stjernehimmelen og månelyset enn vi noensinne kommer i byene.

Første dagen satte vi snuten innover mot hytta og Børgefjell, ferdigpakket med pulk og godt humør. Solen smilte til oss selv om gradestokken viste 20 kalde. Det var en fin tur inn til hytta. Vi smakte på de hjemme- og selvlagde lunsjposene våre med tørket kjøtt, nudler, potetmos og masse god energi oppi. De ble populære. Mørket tok oss igjen før vi var kommet helt fram, så vi fikk prøve oss på mørkeorientering. Det var godt å komme fram til hytta og å fyre i peisen, lage laksegryte til middag og legge seg mett og fornøyd i soveposen etter en dag med mange inntrykk.

DSC_0318DSC_0267  DSC_0201

Dag 2 i Børgefjell var det klart for topptur til Susendalsfjellet. Vi gledet oss til å komme opp i høyden og i sola som skinte klart der oppe. Bare å sette i gang! Så godt det er å jobbe og kjenne pusten stige når belønningen er majestestisk utsikt over Børgefjell, og en sol som står over horisonten og ønsker oss velkommen. For ikke å snakke om nedkjøringen…

Neste dag var satt av til øving på orientering med kart og kompass. Vi skulle finne fram til ulike koller og små vann, to og to ledet an. Det er viktig å leke og ha det gøy i alle aktiviteter. Belønningen for plassering på riktig kolle var at de to som hadde ledet fikk bestemme hvilken lek vi skulle ha før vi fortsatte. På vei tilbake til hytta øvde gruppa på å gå på kompasskurs, og alle prøvde også å gå etter sitt indre kompass, med bind for øynene.

DSC_0325  DSC_0276 DSC_0232

Fjerde dagen prøvde vi lykken med isfiske på vannet ved hytta. Det ble dessverre ingen fisk denne gang, men det var gøy å prøve ut isborren og maggot. Istedenfor fisk ble det tid for en liten topptur med nedkjøring i skogen. På kveldene koste vi oss sammen med kortspill og ulike leker. Det var taktisk stollek, kjendislek, alias og mer. Det ble mye latter i den lille hytta vår.

Siste dag stod vi opp tidlig og pakket saker og pulk, klare for å starte skituren hjem (selv om vi var enige om at vi gjerne kunne ha vært noen dager ekstra i vakre Børgefjell). Heleuka var vi svært heldige med været, også denne dagen ble det en veldig fin skitur på og langs elv, vann og skog. Denne første vinterturen til vår kjære nasjonalpark har vært deilig. Det har vært mye latter, tid til filosofering, å søke utfordringer og sinnsro. Sammen med en helt konge gjeng!

DSC_0203DSC_0194DSC_0271 DSC_0187 DSC_0284DSC_0224DSC_0195 DSC_0169 DSC_0166DSC_0255DSC_0341 DSC_0338

Hopp rett ned til innholdet