fbpx

MUSIKKPRODUKSJON

– fra idé til mix

MUSIKKPRODUKSJON

– fra idè til mix

Linja for deg som vil:

  • Dedikere ett helt år til å lage din egen musikk. 
  • Utforske nye sjangere og lære nye teknikker. 
  • Jobbe i profesjonelle studioer med det hippeste utstyret. 
  • Se innsiden av bransjen og lære fra kjente artister. 
  • Lære å DJ’e og spille musikken din live

Om linja

På Musikkproduksjon fokuserer vi hovedsakelig på å produsere musikk. Målet for året er å vise deg hele prosessen fra ide til ferdig produkt. Her får du lære både kreative og tekniske teknikker som hjelper deg å gjøre ferdig prosjektene dine. Å være musikkprodusent er så mye mer enn å bare lage musikk. Vi ønsker å vise deg alle stegene. Miksing, mastering og markedsføring er en vesentlig del av å være musikkprodusent.
Dette gjør vi fra ett helproft studio med masse utstyr, hvor bare fantasien kan sette grenser for hva du ønsker å gjøre.

Les mer

Sammen vil dere bli et kollektiv med aspirerende produsenter, et nettverk som du tar med deg ut i livet. Dere sitter og lager musikk hele dagen, og målet er selvfølgelig å få det ut i verden. Til neste år, har du kanskje musikken din på Spotify, iTunes, Bandcamp, Amazon osv.

Musikkproduksjon tilrettelegger for at du skal finne din egen sound, samtidig som du videreutvikler den tekniske bredden du trenger.
Å produsere musikk tar tid, mye tid. Det får du her.

Ikke bare produserer, polerer, markedsfører, mikser, remixer og DJ’er vi, men fokuserer også på å holde en høy trivselsfaktor i hverdagen vår. Samhold, vennskap og samarbeid er nøkkelord for å lykkes med musikken din.

Hva gjør vi?

Det å produsere musikk tar tid, mye tid. Det får dere her!
Vi sitter ikke bare 1-2 timer om dagen, men ofte 6-8! I et slikt kollektiv, der alle hjelper alle, lytter til hverandres musikk og har øyeblikkelig tilgang til konstruktiv kritikk– utvikler man seg veldig raskt.

Vi fokuserer også en del på å spille live! Undervisningen varierer mellom ofte mellom eget arbeid, teori og undervisning ”på gulvet”. Slik finner vi fram til teknikker og triks for å fremføre elektronisk musikk på best mulig måte.

Det ligger også mye business i bunnen av undervisningen. Musikkproduksjon driver et eget kollektiv/plateselskap som heter SinewaveCollective. Slik opparbeider du deg mye inside information om hvordan du kan gå frem for å promotere din egen musikk!

Les mer

Det er ikke bare å trykke på knapper, skru på knobber og dra i spaker. Det ligger mye teknikk, kunnskap og kreativitet bak det å lage musikk. Det er vanskelig, men etter ett år på Musikkproduksjon vil du sitte igjen med kunnskapen som trengs for å styre skuta selv.

I stikkord foregår undervisningen slik:

  • Produsering
    – Egen musikk
    – Remixing
    – Sound Design
    – Mixing & Mastering
    – Foley / Filmmusikk
    – Studioteknikk & Recording
    – Sampling
    – Collabing/Samarbeid

 

  • Teori
    – Lytting
    – Hørelære
    – Transkribere
    – Akkorder, progresjoner og skalaer
    – Utvikle harmonier og melodier
    – Lydlære

 

  • Live
    – DJ’ing

– Looping med Push / Mpc
– Samspill med elektroniske og vanlige instrumenter

 

  • Låtskriving
    – Tekst
    – Melodi
    – Arrangering

 

  • Business
    – Artistutvikling
    – «Playlisting»
    – Copyright og rettigheter
    – Budsjett
    – Turneringsplaner
    – Innspillingsplan
    – Promotering
    – Merchs
    – Music Management

Innhold på linja

Som elev er du selv med på å forme innholdet på linja. Men samtidig som at innholdet varierer fra år til år, vil det være noe som er likt.

Veiledning

Du får veiledning på ditt instrument og din personlige stil, sånn at du kan utforske og utvikle deg i den retningen som passer deg best. Til daglig av linjelærer, men i blant av utøvende musikere som spiller ditt instrument.

Samarbeidskonserter

Dersom anledningen byr seg, så er det alltid moro å samarbeide med andre. Vi legger som oftest opp til en konsert i samarbeid  med Musikklinja på videregående, for å få litt variasjon. Elevene på Toppen har ofte et overordna ansvar rundt alt fra logistikk, øvingsplan og regi. Her får dere teste alt dere har lært om det å sette opp produksjoner! Belønningen er å spille for et stappfullt lokale med profesjonell lys og lyd-rigg i ryggen.

Lunsjkonsert

Tradisjonen tro, spiller Toppen på ”lunsjkonsert” ved Kulturverkstedet i byen. Her får dere bryne dere på hvordan man best legger til rette for varierende publikum, ofte av den litt eldre garde. Vafler, får vi også!

Workshops

En super måte å lære seg nye ting, er å delta på workshops. I løpet av året prøver vi å få hit folk som kan lære oss nye ting og gi oss inspirasjon. Det kan være innen teknikker eller stilarter. Uansett er det med på å utvikle deg som musiker.

”Elevkveld”

Husker du den gangen vi arrangerte ”country-kveld” i gymsalen, hvor vi rigget området med autentiske høyballer, malm på gulvet, hvite gardiner og spilte Amerikansk country musikk med høy føring av cowboy-boots? Ja, slike ting – skjer gjerne på Musikk sine elevkvelder.

Fordypning

Vi har en periode der elevene på Musikkproduksjon får ”fordype” seg i valgt emne. Noen ganger kan det være en samarbeidsproduksjon eller en turné. Større produksjoner foregår ofte i samarbeid med andre linjer, for eksempel Musikk eller Scenekunst. Turneer kan også legges opp som en elevstyrt aktivitet, der dere virkelig får kjenne på hvordan det er å ”leve på veien” som musiker. Enten det er turne eller storproduksjon, så blir det selvskrevne låtmaterialet elevene lager ofte dratt inn i studio.

Utstyr på linjen

På Toppen har vi nylig renovert og pusset opp bandrommene, samt et klasseroms-studio til topp standard! Vi har 2 bandrom, der ett av de er direkte koblet til studioet til linja Musikkproduksjon. Her oppstår det ofte felles undervisning. Du som søker band vil derfor også tilegne deg kunnskap om lyd. EQ, effekter, klang, spillestil, opptaksteknikker, mikrofoner er ting du også får titte på. Alle bandrommene er rigget med nødvendig utstyr, men elevene flytter ofte inn eget utstyr og lager det litt som de selv vil ha det. Vi har programvare og tilgang til innspilling og studio alle dager i uken, her er det bare å booke rommet, låne nøkkel og låse seg inn!

Pris
  • Innmeldingspenger 2.500,-
  • Oppholdspenger 87.070,- Dekker mat og boutgifter for hele skoleåret.
  • Felleskostnader 10.230,- Inkluderer felles ekskursjoner/kino/forestillinger/konserter, vasking av tøy, internett og administrasjonskostnader. I prisen får du også skolebilde, årbok, diverse turer lokalt og prosjektperiode.
  • Linjekostnader dekker alle kostnader på den enkelte linje, materiell og studietur på linja. Prisen varierer noe mellom linjene.

Helårs kr. 116.479,-*

Halvårs høst kr. 64.490-*

Halvårs vår 2024 kr. 54.490,-

* Inkludert linjetur og evt. deltakelse på turnéringer. Med forbehold om endringer. Diverse tillegg:

  • De som bor i de nye internatene betaler 5000,- mer i oppholdspenger
  • Spesiell diett beregnet ut fra grunnstønad
  • Forsikring av utstyr
  • Noen valgfag og frivillige turer

Lånekassen har gode stipendordninger og lånemuligheter. Hvis du slutter på skolen i løpet av skoleåret, må du betale skolepenger for 6 uker fra sluttdatoen. Dette gjelder også om du skulle bli utvist for brudd på skolens regler.

Opptak

Vi har ikke så mange kriterier for hvem som kan søke, men du må være 18 år eller bli det i løpet av første semester. På MUSIKK er det også en forutsetning at du kan spille et instrument fra før. Opptaket starter 1. februar og da vil du få en mail fra oss. Videre tar vi opp elever inntil plassene er fylt opp. I noen tilfeller vil sammensetningen på linja bestemme om du får plass eller må stå på venteliste. For eksempel på Musikk, der sammensetningen av instrumenter kan ha noe å si. Hvis det er flere søkere til ei linje enn det er plass til, vil søkernummeret ditt kunne avgjøre om du får plass eller ikke. Linjelærer pleier som oftest å kontakte de som søker. Da kan dere bli litt bedre kjent og finne ut om du har funnet den folkehøgskolen som passer deg best. Kanskje du har noen spørsmål eller noe du vil fortelle om deg selv også.

Personlig pakkeliste

Hvis du er usikker på hva du skal ta med deg, så er ikke det så rart. Du skal jo være borte ei god stund. Men husk at du kan ta med deg en del når du er hjemme i ferier også. Det er ikke sikkert at du trenger alt på plass fra første dag.

ALLE elever trenger.. LES MER

På Musikk trenger vi litt ekstra utstyr. Oversikt over dette finner du her:

UTSTYRSLISTE Musikk og Musikkproduksjon

Tilrettelegging

Undervisningen foregår primært på et plan, og klasserommet vi bruker mest er i tilknytning en hovedinngang som har elektriske dører med stor åpning og HC-toalett. Gangen utenfor klasserommet er smal, men oppfyller kravene til rømningsveier osv. Mennesker som er synshemmede vil også kunne greie å navigere lett til og fra klasserommet vårt.

 

I selve undervisningen bruker vi mac, men er åpen for at eget utstyr kan rigges opp ved behov. Vi gjør også mye undervisning som forelesninger på prosjektor og av den tekniske løsningen pr nå, ikke noe som vil funke med en skjermleser da det er interaktiv og dynamisk undervisning i programvare ableton. Men, linjelærer følger opp elever som ikke har direkte utbytte av denne type undervisning med tilpasset oppfølging og opplegg i etterkant av forelesninger.

Å gå på denne linja var helt fantastisk! Med en svært engasjert og dyktig lærer, samt fri tilgang til klasserommet nesten døgnet rundt – fikk jeg gjort mye. Det er herlig å kunne være i ett kollektiv av folk som brenner for den samme lidenskapen som meg. Jeg ble også mye mer sikker på meg selv og musikken min, og ikke minst har jeg fått venner som varer livet ut.

Alexander Paulsen

elev 2017-18

Linjeturen går til….

LONDON OG BERLIN!

Les mer

London er Europas hovedstad når det kommer til opplevelser innen musikk og kultur.
I denne multikulturelle storbyen besøker vi studioer, konserter og får masterclasses/workshops med kjente musikere eller produsenter. Målet er å oppleve så mye forskjellig kultur og musikk som mulig! Du har kanskje vært i London før?  Nå har du muligheten til å oppleve byen på nytt sammen med dine nye produsentvenner.

Klassen er med på planleggingen, da blir innholdet aller best. Velg mellom alt fra høykulturelle konserter og musicals som virkelig inspirerer, work-shops, spise karibisk mat, Escape rooms, sushi-kurs, trampolineparker, shoppe på markeder der de har alt og mye mer!

Det er kanskje ikke kjent for alle, men Berlin er der det skjer innen musikkteknologi og musikkproduksjon! På selve fødestedet til elektronisk musikk, Techno, Ableton, Soundcloud, Native Instruments, Beatport og mye mer – passer vi på å oppdatere oss innen det absolutt nyeste av det nyeste. Vi drar på messer, på workshops, i studioer og gigantiske musikk butikker av alle slag! Her i byen besøker vi også noen av de mest prestisjefylte utdanningene av musikkproduksjon og lignende på høyere nivå. Alt kreativt, nyskapende og revolusjonerende innen musikkteknologi og musikkproduksjon – har sitt opphav fra eller hovedkontor i Berlin, og bare atmosfæren i seg selv er inspirerende.
Du drar hjem igjen med bagasjen stappfull av gode minner og motivasjon til å virkelig finpolere ditt musikalske uttrykk til det ypperste.

 

Finn ut mer ↓

Fra bloggen

Hvordan velge riktig folkehøgskole?

Hvordan skal en velge riktig folkehøgskole? Det er smart å bruke litt tid når du skal velge folkehøgskole. Selv om folkehøgskolene har mye til felles, så er det forskjeller. Og når man skal ta opp studielån vil en jo at pengene skal brukes best mulig. For å finne...

Mitt folkehøgskoleår på Toppen

Kathrine Sollien har vært elev på Vefsn Folkehøgskole Toppen, og i denne bloggen forteller hun om sitt folkehøgskoleår, sine opplevelser og hva skolen har betydd for henne. Før jeg begynte på Toppen følte jeg meg ofte annerledes og at jeg ikke passet inn i sosiale...

Hva lærer du på folkehøgskole?

Hva sitter våre elever igjen med, sånn i ettertid? Hva har de lært? Vi har snakket med Mina, som var elev hos oss i 2020-21.

Er det dyrt å gå på folkehøgskole?

Et argument for å ikke gå på folkehøgskole, er at det er så dyrt. Ja, totalsummen kan høres heftig ut, men er den i realiteten det? Hva får man igjen for det man betaler, og hva om vi sammenligner det med studiekostnader generelt? Amalie – stipendiat og elev på linja...

Halvårskurs på Toppen

Enkelte tenker at ett år på folkehøgskole er lang tid. Men er de klar over at noen folkehøgskoler også tilbyr halvårskurs? Vefsn folkehøgskole Toppen er en av de skolene som tilbyr et halvår på folkehøgskole. Det er kanskje mange grunner til at det passer bedre med et...

Lærer på linja:

Alf Marius Valan

Lærer Musikkproduksjon

Tlf. 48 22 68 85 alfmarius@arkiv.vefsnfolkehogskole.no

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø og har tidligere også studert musikkvitenskap ved Høgskolen I Nesna. For Alf Marius handler det meste om musikk, og på siden av å undervise her på Toppen har han utallige prosjekter som freelancemusiker og spiller ofte konserter både lokalt og internasjonalt. Hovedinstrument er Bass, men Alf trakterer også flere instrument som piano og gitar. På jobb er Alf Marius en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han i tillegg også en kjærlig familiemann og e-sport entusiast.

Send en melding til Alf Marius

13 + 4 =

Ting du kanskje lurer på:

Toppen

Vefsn Folkehøgskole Toppen er en frilynt skole med 18 års aldersgrense, men gjennomsnittsalderen er nesten 20 år. Vi har plass til drøyt 90 elever i internatet, og er sånn sett ikke av de største folkehøgskolene. Men om du ønsker et oversiktlig og inkluderende miljø, så vil du trives hos oss.

Les mer>>

Å bo her

Skolen består av flere bygninger som rommer både internat og undervisningsrom.

Høsten 2015 sto våre nye internater ferdige. De har meget god standard, med egen wc/dusj på hvert rom og fantastisk utsikt ut over fjorden. Internatet i hovedbygningen har også fått seg et ansiktsløft, og nå står undervisningsbyggene for tur.

Les mer >>

Mosjøen

Mosjøen ligger sentralt på Helgeland, helt sør i Nordland fylke.
En urban småby der det meste er tilgjengelig. Elevene våre blir
positivt overrasket når de kommer hit.
Det er enkelt å reise til Mosjøen både med bil, tog og fly.
Flytid fra Oslo ca 1,5 time. Flyplassen ligger
15 minutters kjøring fra skolen.
Jernbanestasjonen ligger enda nærmere,
ca 5 minutter med bil.

Les mer >>

Valgfag

Utvid horisonten…

Vi synes det er viktig at du som elev hos oss får muligheten til å teste ut nye ting og utfordre deg selv. Derfor prøver vi å ha mange og gode valgfag hos oss. Noen valgfag går gjennom et semester og avslutter for eksempel til jul. Storvalgfag går gjennom hele året og krever noen flere timer. I tillegg har vi en valgfagsuke der det bare er valgfag hele uka. Hvilke tilbud vi har kan variere litt fra år til år, men det skulle være noe for enhver smak uansett.

Les mer >>

Fellesfag

På folkehøgskole har vi noe som kalles fellesfag. Det er noen timer i uka som alle elevene deltar på. Hos oss er dette fag som vi mener er viktige for hver enkelt og som gjør året til en felles opplevelse.

Les mer >>

Fellesskap

På Toppen bruker vi tid på å bli godt kjent med hverandre og dele opplevelser sammen. Vi har beholdt mye av den gode folkehøgskoletradisjonen med fellesskap og deltagelse. Det er en av grunnene til at vi får et godt miljø på skolen. Vi har en rekke happenings, turer og fellesopplevelser sammen i løpet av året. Noe har et faglig innhold mens andre ting er mest for hyggen.

Les mer>>

Halvårskurs

På Vefsn Folkehøgskole TOPPEN tilbyr vi også halvårskurs på de fleste linjer. Det kan passe bra for deg som skal inn i eller kommer ut av militæret. De som velger halvårskurs, følger undervisningen på årskursene og deltar på de samme aktivitetene som alle andre elever.

Les mer >>

Søknad sendes på samme måte som på årskursene fra vår side på folkehogskole.no

Studieturer

Alle linjer reiser på studietur i løpet av året. Disse turene er en viktig del av det faglige og sosiale opplegget på linja, og her skapes det gode minner og felles opplevelser dere vil huske lenge. Våre reisemål er valgt ut av linjelærerne for at du skal få mest mulig ut av turen på alle måter. Vi garanterer at du vil sitte igjen med opplevelser du ikke ville fått med deg på egenhånd.

Les mer>>

Mange spør om

Er det dyrt?
Hvordan er de andre elevene?
Hvor lang er skoledagen?
Osv....

Les mer>>

Prosjektperioder

I løpet av skoleåret tar vi oss tid til å finne på noe nytt, fordype oss og gjerne sprenge noen grenser. Ofte sammen med noen av de andre linjene på skolen. Da er det tid for å vise seg litt fram og vise andre på noe av det vi brenner for. De største prosjektene gjør vi sammen i seksjonene, noe for de kreative og noe for de aktive.

Les mer >>

Vefsn Folkehøgskole Toppen er en frilynt skole med 18 års aldersgrense, men gjennomsnittsalderen er nesten 20 år. Vi har plass til drøyt 90 elever i internatet, og er sånn sett ikke av de største folkehøgskolene. Men om du ønsker et oversiktlig og inkluderende miljø, så vil du trives hos oss.

 

Les mer>>

Skolen består av flere bygninger som rommer både internat og undervisningsrom.

Høsten 2015 sto våre nye internater ferdige. De har meget god standard, med egen wc/dusj på hvert rom og fantastisk utsikt ut over fjorden. Internatet i hovedbygningen har også fått seg et ansiktsløft, og nå står undervisningsbyggene for tur.

Les mer >>

God mat gjør en bra dag enda bedre.

Kjøkken og matsal er Toppens hjerte. Vi som arbeider her møter deg med et smil og trives best når folk setter pris på det vi lager.  Og maten på Toppen skal være god. Smaksrik, sunn og spennende. Det er mat som gir folk en grunn til å sitte lenge ved bordet, spise, snakke sammen og dele opplevelser fra dagen. Vi lager all mat fra grunnen av, og varierer sånn at du ikke går lei. Vi vil at folk skal se fram til hvert måltid med forventning. Vi lager mat med smaker fra Asia og Italia til vanlig norsk tradisjonsmat. Kortreist mat med ferske råvarer er vår spesialitet. Vi får kjempegode tilbakemeldinger fra både elever og gjester, noe vi selvsagt er stolte over.

Les mer >>

Mosjøen ligger sentralt på Helgeland, helt sør i Nordland fylke.
En urban småby der det meste er tilgjengelig. Elevene våre blir
positivt overrasket når de kommer hit.
Det er enkelt å reise til Mosjøen både med bil, tog og fly.
Flytid fra Oslo ca 1,5 time. Flyplassen ligger
15 minutters kjøring fra skolen.
Jernbanestasjonen ligger enda nærmere,
ca 5 minutter med bil.
Les mer >>

Stipendiatene er en kjemperessurs på Toppen. De er elever som har gått her før og som har søkt skolen om stipend for å være her et år til. De eksperter på det å være elev hos oss. "Stippene" tar med seg det beste fra året som gikk og viderefører dette til neste års kull.

Les mer>>

Utvid horisonten…

Vi synes det er viktig at du som elev hos oss får muligheten til å teste ut nye ting og utfordre deg selv. Derfor prøver vi å ha mange og gode valgfag hos oss. Noen valgfag går gjennom et semester og avslutter for eksempel til jul. Storvalgfag går gjennom hele året og krever noen flere timer. I tillegg har vi en valgfagsuke der det bare er valgfag hele uka. Hvilke tilbud vi har kan variere litt fra år til år, men det skulle være noe for enhver smak uansett.

Les mer >>

På folkehøgskole har vi noe som kalles fellesfag. Det er noen timer i uka som alle elevene deltar på. Hos oss er dette fag som vi mener er viktige for hver enkelt og som gjør året til en felles opplevelse.

Les mer >>

På Vefsn Folkehøgskole TOPPEN tilbyr vi også halvårskurs på de fleste linjer. Det kan passe bra for deg som skal inn i eller kommer ut av militæret. De som velger halvårskurs, følger undervisningen på årskursene og deltar på de samme aktivitetene som alle andre elever. Søknad sendes på samme måte som på årskursene fra vår side på folkehogskole.no

I løpet av skoleåret tar vi oss tid til å finne på noe nytt, fordype oss og gjerne sprenge noen grenser. Ofte sammen med noen av de andre linjene på skolen. Da er det tid for å vise seg litt fram og vise andre på noe av det vi brenner for. De største prosjektene gjør vi sammen i seksjonene, noe for de kreative og noe for de aktive.

Les mer >>

Alle linjer reiser på studietur i løpet av året. Disse turene er en viktig del av det faglige og sosiale opplegget på linja, og her skapes det gode minner og felles opplevelser dere vil huske lenge. Våre reisemål er valgt ut av linjelærerne for at du skal få mest mulig ut av turen på alle måter. Vi garanterer at du vil sitte igjen med opplevelser du ikke ville fått med deg på egenhånd.

Les mer>>

På Toppen bruker vi tid på å bli godt kjent med hverandre og dele opplevelser sammen. Vi har beholdt mye av den gode folkehøgskoletradisjonen med fellesskap og deltagelse. Det er en av grunnene til at vi får et godt miljø på skolen. Vi har en rekke happenings, turer og fellesopplevelser sammen i løpet av året. Noe har et faglig innhold mens andre ting er mest for hyggen.

Les mer>>

Er det dyrt?

Hvordan er de andre elevene?

Hvor lang er skoledagen?

Osv....

Les mer>>

Hvorfor vente? Søk nå!

Lånekassen kan hjelpe deg med finansieringen!

Hopp rett ned til innholdet