fbpx

E-SPORT

E-SPORT

Linja for deg som:

  • vil delta i kjente turneringer og konkurranser
  • ønsker å reise på studietur til internasjonale arrangement
  • ha veiledning og ekspertise fra rutinerte e-sport personligheter
  • vil forstå hva e-sport er og hva som kreves
  • har lyst å dyrke hobbyen din og få nye venner

Om linja

E-sport hos oss gir deg en fantastisk mulighet til å forstå hva e-sport er, samtidig som du får oppleve folkehøgskole. Det er ingen klar linje mellom tradisjonelle idretter og e-sport. De underliggende prinsippene for hvordan en jobber mot mål, kommunikasjon, taktikk, samarbeid, selvutvikling og mentalitet er de samme. Dette er tema vi kommer til å se nærmere på i enkelte linjetimer, og ha fokus på gjennom året. Samtidig vil du på et skoleår hos oss få du kyndig veiledning av rutinerte e-sport personligheter, og du får kjenne på alt det e-sport kan tilby. Vårt fokus er på å sørge for at du får dannet deg et skikkelig bilde av hva e-sport er og hva som kreves for å holde på med dette på høyeste nivå enten som spiller eller i en administrativ rolle. 

Les mer

Hos oss bygger vi lag for hele året og hjelper dere med å fungere og finne ut av ting sammen. På toppen av dette så har vi elevstyrte linjeturer som åpner for helt nye og fantastiske opplevelser hvert år. Vi gjør det vi elsker og vi koser oss med det. 

Elev på Vefsn Folkehøgskole Toppen sitter foran en skjerm og spiller dataspill. Smiler.

Hva gjør vi? 

Selv om vi har høyt fokus på det vi driver med i form av turneringer og trening, så prøver vi også å gjøre ting sammen med de andre linjene. For eksempel kan vi samarbeide med Musikkproduksjon  på turneringer. 

De aktive linjene på skolen er en fin partner å ha når det kommer til aktiviteter som squash, fotball, volleyball, klatring osv. Eller kanskje vi blir med Friluftsliv LETT på en tur i finværet.

Og hvem kan vel være bedre til å hjelpe oss med kommunikasjon og tilstedeværelse enn Skuespiller – film og teater 

I tillegg til linjefag får du delta på flere fellesfag og valgfag i løpet av uka. 

Aktiviteter på linja:

Som elev er du selv med på å forme innholdet på linja. Men samtidig som at innholdet varierer fra år til år, vil det være noe som er likt.

Analyse
For at du skal kunne forbedre deg raskere som spiller så må du også forstå hva du trenger å jobbe med. Sammen jobber vi for at du skal få verktøyene som trengs for å kunne analysere egne kamper og at dere som lag skal kunne analysere kamper sammen og forbedre dere.
Turneringer

Vi deltar aktivt og så ofte vi kan i turneringer både på nett og på arrangement. For oss er det viktig at elevene får utfordret seg skikkelig og det er med solide utfordringer at man vokser raskest. Dette er også med på å sørge for fokus og målrettet trening gjennom året slik at både spillere og lag kan nå sine mål.

Trenere

Siden linjelærer har kompetanse innen idrett vil det også være behov for trenere med spesiell kompetanse og vi har de siste årene hentet inn trenere fra øverste hylle, og det skal vi fortsette med. Disse trenerne kommer som regel inn i 2-3 uker og da er det opp til elevene å ta seg til så mye informasjon som de bare orker. 

Trening og kosthold

E-Sport har rukket å bli enormt og regnes som verdens raskest voksende sport. Nivået i toppen er skyhøyt og da er det viktigere en noen gang før at man forstår hva kosthold og trening kan gjøre for kroppen også i e-sport.

Organisasjon

Som klasse er vi meget involvert i å drifte en organisasjon med alt fra profesjonelle spillere til amatører. Dette gir deg mulighet til å lære administrative oppgaver og andre viktige roller for e-sport organisasjoner som kanskje ønsker din kompetanse etter skoleåret. I organisasjonen får du jobbe med flere rutinerte e-sport personligheter og med elever fra tidligere år.

Pris
  • Innmeldingspenger 2.500,-
  • Oppholdspenger 87.070,- Dekker mat og boutgifter for hele skoleåret.
  • Felleskostnader 10.230,- Inkluderer felles ekskursjoner/kino/forestillinger/konserter, vasking av tøy, internett og administrasjonskostnader. I prisen får du også skolebilde, årbok, diverse turer lokalt og prosjektperiode.
  • Linjekostnader dekker alle kostnader på den enkelte linje, materiell og studietur på linja. Prisen varierer noe mellom linjene.

Helårs
kr. 128.550,-*

Halvårs høst
kr. 55.800,-

Halvårs vår 2024
kr. 69.090,-*

* Inkludert linjetur og evt. deltakelse på turnéringer.
Med forbehold om endringer.

Diverse tillegg:

  • De som bor i de nye internatene betaler 5000,- mer i oppholdspenger
  • Spesiell diett beregnet ut fra grunnstønad
  • Forsikring av utstyr
  • Noen valgfag og frivillige turer

 

Lånekassen har gode stipendordninger og lånemuligheter.

Hvis du slutter på skolen i løpet av skoleåret, må du betale skolepenger for 6 uker fra sluttdatoen.
Dette gjelder også om du skulle bli utvist for brudd på skolens regler.

Utstyr på linja

Vi har gamingstoler og arbeidsplasser til deg. Du trenger å ta med deg egen datamaskin og eventuelt tilleggsutstyr.

Opptak

Vi har ikke så mange kriterier for hvem som kan søke, men du må være 18 år eller bli det i løpet av første semester.

Opptaket starter 1. februar og da vil du få en mail fra oss. Videre tar vi opp elever inntil plassene er fylt opp. I noen tilfeller vil sammensetningen på linja bestemme om du får plass eller må stå på venteliste. For eksempel på Musikk, der sammensetningen av instrumenter kan ha noe å si. Hvis det er flere søkere til ei linje enn det er plass til, vil søkernummeret ditt kunne avgjøre om du får plass eller ikke.

Linjelærer pleier som oftest å kontakte de som søker. Da kan dere bli litt bedre kjent og finne ut om du har funnet den folkehøgskolen som passer deg best. Kanskje du har noen spørsmål eller noe du vil fortelle om deg selv også.

Personlig pakkeliste

Hvis du er usikker på hva du skal ta med deg, så er ikke det så rart. Du skal jo være borte ei god stund. Men husk at du kan ta med deg en del når du er hjemme i ferier også. Det er ikke sikkert at du trenger alt på plass fra første dag.

ALLE elever trenger.. LES MER

Du som skal være elev på E-sport må i tillegg ha med deg egen datamaskin.

 

Tilrettelegging

Enkelte aktiviteter vi gjør på linjen kan vi tilrettelegge for enkelte fysiske utfordringer om det er kompatibelt med linjens innhold. Ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov. Vi kan også finne alternative løsninger om aktivitetene er for omfattende, for eksempel ved hospitering på andre linjer når aktiviteten ikke er gjennomførbar.

Esportlinja på Toppen har gitt meg 2 uforglemmelige år hvor jeg har utviklet meg på personlig nivå og som en lagspiller. Jeg har fått bryne meg på det høyeste nivået i Norge, dratt på turneringer/arrangement i utlandet og fått veiledning fra profesjonelle trenere. Det blir noe helt annet å spille på lag når du også omgås de du spiller med, borte fra pcen. Det blir mer personlig og lettere å jobbe sammen.

Trym Jalling

Elev på Toppen 2016-18

Linjeturen går til….

SØR KOREA!

Les mer

Er du klar for en spennende studietur som vil åpne øynene dine for en helt ny verden av gaming og kultur? Velkommen til Seoul, Sør-Korea!

E-sport i Sør- Korea er som langrenn i Norge, og i Sør- Korea har de drevet med nasjonale sendinger på offentlig TV i snart 20 år. De har spillerakademi som får statsstøtte,  og var de første til å anerkjenne E- sport som offisielt yrke allerede i 2000. Siden 1960 har de arrangert store tv/pc-spill turneringer i Sør-Korea. Dette er en kultur som virkelig anerkjenner gaming og gamere. Derfor reiser vi på E-sprotlinja selvsagt hit. 

Siden slutten av 90-tallet har internettkafeer vært populære i Sør-Korea. Her har unge mennesker kunnet spille en time gratis, henge med venner og konkurrere. I dag er det over 25,000 såkalte PC Bangs i landet! Tilgjengeligheten og fravær av stigma har ført til det vi i dag kjenner som E-sportens mekka.

Hva mer kan du oppleve på denne turen? Vi reiser til Seoul når kirsebærtrærne blomstrer. Det sier seg selv at det er fotovennlig. Vi spiser koreansk street food, besøker Kwangjang Market, og selvfølgelig besøker vi LOL Park Seoul hvor vi kan oppleve League of Legends Hall of Fame! Elevene får selvsagt være med å bestemme hvilke aktiviteter denne turen skal inneholde. Kort sagt, en studietur til Seoul er den perfekte opplevelsen for alle e-sportelskere som ønsker å utforske en ny kultur sammen med gode venner. 

Vi tar forbehold om endringer av reisemål

BILDE: <a href=»https://www.freepik.com/free-photo/downtown-cityscape-night-seoul-south-korea_11306361.htm#query=south%20korea&position=2&from_view=search&track=sph»>Image by tawatchai07</a> on Freepik

Finn ut mer ↓

FRA BLOGGEN

Hvordan velge riktig folkehøgskole?

Hvordan skal en velge riktig folkehøgskole? Det er smart å bruke litt tid når du skal velge folkehøgskole. Selv om folkehøgskolene har mye til felles, så er det forskjeller. Og når man skal ta opp studielån vil en jo at pengene skal brukes best mulig. For å finne...

Mitt folkehøgskoleår på Toppen

Kathrine Sollien har vært elev på Vefsn Folkehøgskole Toppen, og i denne bloggen forteller hun om sitt folkehøgskoleår, sine opplevelser og hva skolen har betydd for henne. Før jeg begynte på Toppen følte jeg meg ofte annerledes og at jeg ikke passet inn i sosiale...

Hva lærer du på folkehøgskole?

Hva sitter våre elever igjen med, sånn i ettertid? Hva har de lært? Vi har snakket med Mina, som var elev hos oss i 2020-21.

Er det dyrt å gå på folkehøgskole?

Et argument for å ikke gå på folkehøgskole, er at det er så dyrt. Ja, totalsummen kan høres heftig ut, men er den i realiteten det? Hva får man igjen for det man betaler, og hva om vi sammenligner det med studiekostnader generelt? Amalie – stipendiat og elev på linja...

Halvårskurs på Toppen

Enkelte tenker at ett år på folkehøgskole er lang tid. Men er de klar over at noen folkehøgskoler også tilbyr halvårskurs? Vefsn folkehøgskole Toppen er en av de skolene som tilbyr et halvår på folkehøgskole. Det er kanskje mange grunner til at det passer bedre med et...

Lærer på linja:

KEVIN ANDRÉ FAGERHEIM

Lærer E-sport

Tlf. 97776445
kevin@arkiv.vefsnfolkehogskole.no

Fra TV-spill som Tekken og Fifa sammen med kompisene i barndommen til COD, League of Legends, Overwatch og WoW i mer voksen alder, er Kevin nå ivrig lærer på Esport. Med bachelor - faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag i tillegg, har han mye å tilføre linja både sportslig og som menneske. Kevin er opptatt av at elevene skal ha det godt og bli sett, uansett bakgrunn.

Send en melding til Kevin

4 + 10 =

Ting du kanskje lurer på:
Toppen

Vefsn Folkehøgskole Toppen er en frilynt skole med 18 års aldersgrense, men gjennomsnittsalderen er nesten 20 år. Vi har plass til drøyt 90 elever i internatet, og er sånn sett ikke av de største folkehøgskolene. Men om du ønsker et oversiktlig og inkluderende miljø, så vil du trives hos oss.

Les mer>>

Å bo her

Skolen består av flere bygninger som rommer både internat og undervisningsrom.

Høsten 2015 sto våre nye internater ferdige. De har meget god standard, med egen wc/dusj på hvert rom og fantastisk utsikt ut over fjorden. Internatet i hovedbygningen har også fått seg et ansiktsløft, og nå står undervisningsbyggene for tur.

Les mer >>

Mosjøen

Mosjøen ligger sentralt på Helgeland, helt sør i Nordland fylke.
En urban småby der det meste er tilgjengelig. Elevene våre blir
positivt overrasket når de kommer hit.
Det er enkelt å reise til Mosjøen både med bil, tog og fly.
Flytid fra Oslo ca 1,5 time. Flyplassen ligger
15 minutters kjøring fra skolen.
Jernbanestasjonen ligger enda nærmere,
ca 5 minutter med bil.

Les mer >>

Valgfag

Utvid horisonten…

Vi synes det er viktig at du som elev hos oss får muligheten til å teste ut nye ting og utfordre deg selv. Derfor prøver vi å ha mange og gode valgfag hos oss. Noen valgfag går gjennom et semester og avslutter for eksempel til jul. Storvalgfag går gjennom hele året og krever noen flere timer. I tillegg har vi en valgfagsuke der det bare er valgfag hele uka. Hvilke tilbud vi har kan variere litt fra år til år, men det skulle være noe for enhver smak uansett.

Les mer >>

Fellesfag

På folkehøgskole har vi noe som kalles fellesfag. Det er noen timer i uka som alle elevene deltar på. Hos oss er dette fag som vi mener er viktige for hver enkelt og som gjør året til en felles opplevelse.

Les mer >>

Fellesskap

På Toppen bruker vi tid på å bli godt kjent med hverandre og dele opplevelser sammen. Vi har beholdt mye av den gode folkehøgskoletradisjonen med fellesskap og deltagelse. Det er en av grunnene til at vi får et godt miljø på skolen. Vi har en rekke happenings, turer og fellesopplevelser sammen i løpet av året. Noe har et faglig innhold mens andre ting er mest for hyggen.

Les mer>>

Halvårskurs

På Vefsn Folkehøgskole TOPPEN tilbyr vi også halvårskurs på de fleste linjer. Det kan passe bra for deg som skal inn i eller kommer ut av militæret. De som velger halvårskurs, følger undervisningen på årskursene og deltar på de samme aktivitetene som alle andre elever.

Les mer >>

Søknad sendes på samme måte som på årskursene fra vår side på folkehogskole.no

Studieturer

Alle linjer reiser på studietur i løpet av året. Disse turene er en viktig del av det faglige og sosiale opplegget på linja, og her skapes det gode minner og felles opplevelser dere vil huske lenge. Våre reisemål er valgt ut av linjelærerne for at du skal få mest mulig ut av turen på alle måter. Vi garanterer at du vil sitte igjen med opplevelser du ikke ville fått med deg på egenhånd.

Les mer>>

Mange spør om

Er det dyrt?
Hvordan er de andre elevene?
Hvor lang er skoledagen?
Osv....

Les mer>>

Prosjektperioder

I løpet av skoleåret tar vi oss tid til å finne på noe nytt, fordype oss og gjerne sprenge noen grenser. Ofte sammen med noen av de andre linjene på skolen. Da er det tid for å vise seg litt fram og vise andre på noe av det vi brenner for. De største prosjektene gjør vi sammen i seksjonene, noe for de kreative og noe for de aktive.

Les mer >>

Vefsn Folkehøgskole Toppen er en frilynt skole med 18 års aldersgrense, men gjennomsnittsalderen er nesten 20 år. Vi har plass til drøyt 90 elever i internatet, og er sånn sett ikke av de største folkehøgskolene. Men om du ønsker et oversiktlig og inkluderende miljø, så vil du trives hos oss.

 

Les mer>>

Skolen består av flere bygninger som rommer både internat og undervisningsrom.

Høsten 2015 sto våre nye internater ferdige. De har meget god standard, med egen wc/dusj på hvert rom og fantastisk utsikt ut over fjorden. Internatet i hovedbygningen har også fått seg et ansiktsløft, og nå står undervisningsbyggene for tur.

Les mer >>

God mat gjør en bra dag enda bedre.

Kjøkken og matsal er Toppens hjerte. Vi som arbeider her møter deg med et smil og trives best når folk setter pris på det vi lager.  Og maten på Toppen skal være god. Smaksrik, sunn og spennende. Det er mat som gir folk en grunn til å sitte lenge ved bordet, spise, snakke sammen og dele opplevelser fra dagen. Vi lager all mat fra grunnen av, og varierer sånn at du ikke går lei. Vi vil at folk skal se fram til hvert måltid med forventning. Vi lager mat med smaker fra Asia og Italia til vanlig norsk tradisjonsmat. Kortreist mat med ferske råvarer er vår spesialitet. Vi får kjempegode tilbakemeldinger fra både elever og gjester, noe vi selvsagt er stolte over.

Les mer >>

Mosjøen ligger sentralt på Helgeland, helt sør i Nordland fylke.
En urban småby der det meste er tilgjengelig. Elevene våre blir
positivt overrasket når de kommer hit.
Det er enkelt å reise til Mosjøen både med bil, tog og fly.
Flytid fra Oslo ca 1,5 time. Flyplassen ligger
15 minutters kjøring fra skolen.
Jernbanestasjonen ligger enda nærmere,
ca 5 minutter med bil.
Les mer >>

Stipendiatene er en kjemperessurs på Toppen. De er elever som har gått her før og som har søkt skolen om stipend for å være her et år til. De eksperter på det å være elev hos oss. "Stippene" tar med seg det beste fra året som gikk og viderefører dette til neste års kull.

Les mer>>

Utvid horisonten…

Vi synes det er viktig at du som elev hos oss får muligheten til å teste ut nye ting og utfordre deg selv. Derfor prøver vi å ha mange og gode valgfag hos oss. Noen valgfag går gjennom et semester og avslutter for eksempel til jul. Storvalgfag går gjennom hele året og krever noen flere timer. I tillegg har vi en valgfagsuke der det bare er valgfag hele uka. Hvilke tilbud vi har kan variere litt fra år til år, men det skulle være noe for enhver smak uansett.

Les mer >>

På folkehøgskole har vi noe som kalles fellesfag. Det er noen timer i uka som alle elevene deltar på. Hos oss er dette fag som vi mener er viktige for hver enkelt og som gjør året til en felles opplevelse.

Les mer >>

På Vefsn Folkehøgskole TOPPEN tilbyr vi også halvårskurs på de fleste linjer. Det kan passe bra for deg som skal inn i eller kommer ut av militæret. De som velger halvårskurs, følger undervisningen på årskursene og deltar på de samme aktivitetene som alle andre elever. Søknad sendes på samme måte som på årskursene fra vår side på folkehogskole.no

I løpet av skoleåret tar vi oss tid til å finne på noe nytt, fordype oss og gjerne sprenge noen grenser. Ofte sammen med noen av de andre linjene på skolen. Da er det tid for å vise seg litt fram og vise andre på noe av det vi brenner for. De største prosjektene gjør vi sammen i seksjonene, noe for de kreative og noe for de aktive.

Les mer >>

Alle linjer reiser på studietur i løpet av året. Disse turene er en viktig del av det faglige og sosiale opplegget på linja, og her skapes det gode minner og felles opplevelser dere vil huske lenge. Våre reisemål er valgt ut av linjelærerne for at du skal få mest mulig ut av turen på alle måter. Vi garanterer at du vil sitte igjen med opplevelser du ikke ville fått med deg på egenhånd.

Les mer>>

På Toppen bruker vi tid på å bli godt kjent med hverandre og dele opplevelser sammen. Vi har beholdt mye av den gode folkehøgskoletradisjonen med fellesskap og deltagelse. Det er en av grunnene til at vi får et godt miljø på skolen. Vi har en rekke happenings, turer og fellesopplevelser sammen i løpet av året. Noe har et faglig innhold mens andre ting er mest for hyggen.

Les mer>>

Er det dyrt?

Hvordan er de andre elevene?

Hvor lang er skoledagen?

Osv....

Les mer>>

Hvorfor vente? Søk nå!

Lånekassen kan hjelpe deg med finansieringen!

Hopp rett ned til innholdet