fbpx

Vi har nå hatt en Tematime , og dit kom det mennesker fra forskjellige land, kulturer og religioner som går på norskopplæring i kommunen.

Elevene på Toppen og alle gjestene ble tatt med på en «speed date» for å bli kjent . Vi snakket med Pål og Espen etterpå.

Hva tenkte dere når dere hørte at det skulle komme ca 40 mennesker hit, og dere skulle bli kjent med noen av de ? 

Først trodde vi at Ulf (lærer) tullet. Dette må jo ha vært litt av en jobb og en god del planlegging, men på Toppen så blir man jo aldri overrasket!

Espen: Det virket jo spennende. Og for meg så er det ikke like enkelt å møte , rettere sagt «tvangsmøte» nye, helt ukjente mennesker.

Pål : Jeg tenkte jo med en gang at dette ble en kul dag. Jeg liker jo å treffe nye folk ,og lære nye ting, og som tidligere sagt – jeg ble veldig overrasket!

Hvordan var det å sette seg ned med noen fra en helt forskjellig bakgrunn?

Espen: Først så var det litt kleint, men den personen jeg snakket med var flink til å prate, og fortalte ting ifra livet sitt som jeg ikke kunne se for meg . Shaban , ifra Syria – Arabisk , fortalte om livet sitt i Syria, hva han jobbet med, studerte og reisen han hadde hatt til Norge.

Pål: Jeg gledet meg til å spørre om alle ting, så fikk raskt kontakt med Helen og Khaled , som også var ifra Syria – men var Kurdisk. De fortalte om livet i Syria, reisen til Russland, livet der, og reisen til Norge.

Lærte dere noe nytt ? 

Vi lærte litt om livet i Syria og forskjellene mellom der og i Norge. Vi lærte litt om språket , og hvor dumt det egentlig er i Norge, der vi veldig sjeldent tar kontakt med ukjente mennesker. Det kan vi egentlig bli litt flinkere til…

 

 

Hopp rett ned til innholdet