fbpx

Det var spente elever som ankom Vefsn Folkehøgskole Toppen den 28 august. Ukjente ungdommer fra omtrent hele Norge samlet seg på toppen for å komme i gang med et år de aldri vil glemme. De nye elevene ble møtt med ivrige andreårs elever som stod klare får å vise dem sitt nye rom og gav dem en guidet tur rundt på skolen. I denne anledning ble det selvfølgelig også servert vafler fra de ferske andreårs elevene som har hatt en hektisk forarbeidsuke. Endelig er vi i gang.

I løpet av den første uken har de forskjellige linjene på skolen hatt sine første linjetimer og har fått et lite innblikk i hva man gjør når man er med klassen sin. Friluftsliv LETT, Idrett ALT, Fjellsport og Kajakk har vært på dagstur på toppen av Øyfjellet (818 moh). Skuespillerne har begynt å legge grunnlaget for å opptre på scenen ved hjelp av diverse øvelser. Nettserie har jobbet intenst med å lage manus og komme i gang med filmproduksjonen. E-sport har også hatt diverse øvelser på å bli bedre til å kommunisere in-game og har også allerede spilt sine første kamper i spillet Leage of legends. Work at music  har øvd, produsert og jobbet seg klare til elevkvelden. Lyd-lys-scene var oppe sent for å få alt klargjort til den første og store kvelden.

Det har vært aktiviteter for å få de nye elevene til å bli bedre kjent med hverandre. Som alltid har det vært brett og kortspill i peisestua. Det har vært en rebus med poster rundt på skolen med forskjellige oppgaver hvor de som stakk av med seieren fikk sjokolade som premie. Vi har hatt quiz i matsalen med spørsmål som ikke engang rektoren kunne svart på. Elevene har i tillegg vært flinke til å initiere egne aktiviteter utenom skolens program som for eksempel filmkvelder, fotball og turer i nærområdet.

Vi har hatt den årlige rumpefotball turneringen som ble en kjempesuksess. Kampklare elever stilte opp i kreative kostymer hvor alt fra undertøy til papp fra søppelen ble brukt til å dekorere hverandre. Det ble en actionfylt kveld med heia rop, ekstra omganger og straffekonkurranse som til slutt endte med seieren til Fjellsport og Kajakk.

Fjellsport og Kajakk

Hopp rett ned til innholdet