fbpx

Det ble en magisk kveld på toppen når teaterelevene og noen idrettselever arrangerte elevkveld med Harry Potter som tema. Planleggingen startet en måned i forveien og arrangørene gikk inn for å lage den beste elevkvelden. Det ble en del diskusjon om hva temaet skulle være, til slutt ble vi enige om at temaet skulle bli Harry Potter. Da gjenstod det store spørsmålet, hva skal vi egentlig gjøre? Det kom mange ideer på bordet og til slutt ble vi alle enige om 6 magiske aktiviteter.

Alt startet på onsdagen. Alle elevene fikk Hogwarts brevene sine, som informerte alle om lørdagen og dens artigheter. Dagen etter ble det filmkveld der den første Harry potter filmen ble vist, slik at folk skulle komme seg i stemning til lørdagen. Så kom den store dagen! Klargjøring av dagen startet klokken 11, noen begynte å gjøre istand middagen, imens andre gjorde klart dekorasjoner. Blant annet matsalen ble omgjort til spisesalen til Hogwarts og stuen fikk Husdekorasjoner. Teaterelevene og de utvalgte idrettselevene kledde seg i flotte kostymer. De skulle nemlig være professorer på skolen. De skulle være lærere i forskjellige skoletimer de andre elevene skulle ha den dagen. Alle professorene hadde navnet til de forskjellige lærerne på skolen bare at de var baklengs. For Eksempel Så ble Bodil til Lidob og Ulf til Flu. 13:45 møtte alle elevene opp i peisestuen for å bli delt i sitt Hogwarts hus, da fikk alle valghatten på hodet av «rektoren». Deretter måtte de gå å sette seg på sitt «husbord» sammen med de som var i samme hus som dem. Der spiste de fe egg (grøt) og fikk vite at skoletimene startet 15:30. Da møtte alle opp med tryllestav og noen hadde pyntet seg ekstra til anledningen. De var energiske og klar til magi timer.

.Timene:
Formel time:
her måtte de lære seg en formular for å trylle opp næringsrike poeng poser. Jo bedre de sa formlene og levde seg inn, desto flere poeng fikk de. Noen fikk til og med konfetti for gode formler. 
Kor:
her måtte de lage sin egen sang. De fikk 10 minutter på seg på å lage en sang, de kunne bare bruke stemmer og kropp til å lage melodi. 
Levitasjon:
på denne stasjonen skulle elevene transportere ett eple fra øverst i trappen, rundt ett bord tre ganger og så opp trappen igjen. Der skulle de overlevere eplet til noen andre. Dette gjorde de med å ha eplet under haka imens de sprang. Når de skulle overlevere eplet fikk de ikke bruke hender og måtte sende det med haka. 
Stell av dyr:
i denne timen måtte elevene finne et fe egg som hadde blitt mistet oppi forskjellige bokser. I boksene var det blant annet vått dopapir, tomatbønner, stekt løk og spaghetti. folk hadde bind for øynene og måtte finne fe eggene på kortest mulig tid. De fikk ekstra poeng hvis de klarte å gjette hva de hadde tatt hendene nedi. 
Levende bygging:
denne leken minner om stolleken. En og en stol forsvant, og så måtte elevene dele stoler. Til slutt var det en stol igjen og flere elever som sto igjen og måtte dele en stol. Det huset som klarte å stable mest mennesker oppå en stol fikk med seieren. 
Forsvar imot svart magi:
på denne posten skulle elevene springe en hinderløype i gymsalen, hvor dementorer skulle løpe etter dem. Målet til elevene var å ikke bli tatt av for da ville dementorene suge ut sjelene deres. Midt i spillet kom plutselig flere dementorer og elevene måtte reagere raskt for å overleve.

18:30 var timene ferdig og middagen startet, det ble servert nachos servert med is til dessert. Under middagen ble det dramatisk da det viste seg at det var et troll i kjelleren. Alle professorene begynte å diskutere og under diskusjonen dukket plutselig trollet opp og drepte en professor. Ingen av elevene viste hva de skulle gjøre, og tilslutt tryllet trollet seg tilbake til professor Dravåh Flu. Elevene feilet testen, professorene hadde forsøkt å lære elevene hvordan de skulle forsvare seg mot truende situasjoner, men ingen av elevene brukte formelen de hadde lært. Dette skuffet lærerne og premien som skulle gå til den flinke eleven spiste de selv. Professor Dravåh var egentlig ikke død, og han ble veldig skuffet og lei seg da ingen av elevene gråt av hans død. Etter dette var det å utkåre vinneren og det ble overraskende nok Griffindor. Dette var en veldig koselig kveld og her på Toppen, og det levde helt klart opp til våre forventninger om å skape den beste elevkvelden.

Tekst: Sondre Dyrvik og Emilie Hauan Solvang

Hopp rett ned til innholdet