fbpx

Hva gjør kjøkkenet når skolen plutselig blir tom og sommerdriften også er i fare? Da lager kokkene på Vefsn Folkehøgskole mat til folk i byen.

Når elevene reiser heim, starter Vefsn Folkehøgskole Toppen opp med sommerdrift. Vi har hatt godt samarbeid med Kippermocupen, Toppenkurset og sommermusikkskolen (NMF) i mange år. Denne sommeren har vi skjønt at dette kan bli vanskelig å gjennomføre. For å kompensere noe av inntektstapet og for å unngå permitteringer i det lengste, har vi prøvd oss på catering. De ansatte på kjøkken og internat har pågangsmot og evne til omstilling. De brettet opp armene og heiv seg rundt.  I tillegg fikk vi utnyttet råvarene våre, sånn at vi unngikk matsvinn etter elevene dro.

Nå har Toppen Mat og Internat holdt på med catering i litt over ei uke, og det har vært en spennende tid på kjøkkenet. Det er til sammen fire ansatte som tilhører kjøkken- og internatsiden. Rigmor Wold som er internatleder og kokkene Kim Rune Thoresen og Hilde Lyeng står for maten. Vi snakket litt med Kim Rune om uka som gikk.

Hvordan har dette blitt tatt imot i Mosjøen?

Vi er imponert over responsen og støtten vi har fått fra folk i Mosjøen. Helt fantastisk. Etter 7 dager med salg, vil jeg si at salg av brødvarer har godt over all forventning. Middagssalget kunne ha vært større. Det er der vi har stor kapasitet. Men vi klager ikke, altså!

Hva har vært utfordrende? 

Den største utfordringen er jo å vite hvor mye mat vi må forberede. Helt klart. Men det har vært mest moro. Responsen har vært veldig artig. Å lage litt annerledes mat enn vi ellers bruker i skoleåret er jo også bare skøy for oss.

Noe som har overrasket deg?

Energien til Nina???? ( som har drevet markedsføring av konseptet og knipset bilder i tide og utide)
Neida. Jeg er mest av alt overrasket over at folk stiller sånn opp. Tror vi har mange fine støttespillere i Mosjøen og gode venner av Toppen. Det er hyggelig.

Hva er annerledes med dette i forhold til å ha elevene her?

Spenningen om hvor mye mat det vil gå hver dag er jo helt forskjellig fra hverdagen ellers. Når vi har elever er det mer forutsigbart. De har jo faste måltider hver dag og vi vet hvor mange de er. Jeg savner elevene og kontakten med dem. Vi har en god tone med dem.

Har du lært noe nytt denne uka?

Ja, jeg har virkelig fått erfare for et godt team vi er. Vi har hatt mye å gjøre og uforutsigbare dager. Men stemningen har vært god hele veien.

Hvor lenge skal dere drive med dette da?

Vi hadde møte på torsdag, og vi ble enige om å prøve noen uker til. Så ser vi på responsen. Det kommer litt an på om det blir sommerdrift i sommer også. Blir alt avlyst må vi tenke annerledes. Det er mye annet som skal ordnes når skoleåret er avsluttet. Vasking og vedlikehold. Og så skal vi kanskje ha noen feriedager 🙂

Vi takker for praten og klapper for innsatsen hos alle på kjøkkenet om dagen. Og stor takk til alle som har handlet hos oss!
Ha ei riktig fin uke! 🙂 

Hopp rett ned til innholdet