fbpx

Håkon W. Skog Erlandsen eller, Jazzathlete som han er kjent som, var på besøk hos oss på tirsdag og fortalte om sine opplevelser. Både Mette (rektor) og Alf Marius (lærer i musikk) var veldig fornøyde med besøket. Under tematimen han hadde var det flere som felte en tåre for hans unike hverdag og opplevelser. Han er nemlig ikke helt som alle andre…

 

Som holder av verdensrekorden for høyeste, ja du leste riktig, høyeste konsert blander han de to tingene han elsker å gjøre. Nemlig å spille saksofon og å trene. Han har allerede spilt på blant annet  Kilimanjaro og Mount Everest, men eventyret stopper ikke der. Håkon har planer om å spille på alle de høyeste fjellene på hvert kontinent.

Han lager sin egen musikk på veien, inspirert av sine opplevelser underveis.  Målet er å til slutt sette all musikken sammen til en eneste stor konsert. I tillegg har han planer om en egen serie, så det er bare å følge med på sosiale medier. @jazzathlete på instagram

Mange av elevene ble inspirerte av det Håkon fortalte, og noen benyttet anledningen til et prat etterpå. En av dem var Torfinn Granamo Opheim.

Hva synes du om foredraget?

Det synes jeg var helt fantastisk!
Det var utrolig interessant og lærerikt, og det var rett og slett fenomenalt å se på.

Hva sitter du igjen med?

Hvis du virkelig vil gå for noe er ingenting umulig. Når du ser hva han har fått til med riktig innstilling, får du et helt annet syn på hva som går an å få til.

Neste steg?

Jeg var heldig nok til å få prate litt med han alene, og han skal hjelpe meg med å komme i kontakt med folk i den bransjen jeg satser på.

Som er?

Målet er å bli en anerkjent skuespiller på verdensbasis, og dette er et godt steg på veien. Det føles som om målet mitt er mer oppnåelig nå som jeg har fått høre litt hvordan man kan gå frem. I tillegg har jeg fått mer vilje og inspirasjon til å gjennomføre målet mitt.

Håkon Skog Erlandsen haster videre til neste oppdrag, men i gangene på Toppen snakkes det litt høyere om ambisjoner og framtidsmål enn før. Takk for et inspirerende besøk og lykke til med nye eventyr!

Tekst og bilder: Mathias Tønnesen

Hopp rett ned til innholdet