fbpx

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVinteren innbyr til mange ulike aktiviteter for en friluftsgjeng sulten på naturopplevelser. Etter en nydelig uke i Børgefjell hadde vi noen dager hjemme på Toppen før vi igjen skulle ut på neste vinterekspedisjon. Snøen har latt vente på seg nede i lavlandet, men med en liten kuldeperiode gir det perfekte forhold for skøyteturer.

Dølo er en liten, gjemt elv som løper gjennom Marka i Vefsn kommune. Hvem skulle trodd at en slik hemmelighet lå og ventet på oss bare ti minutter fra skolen? Etter å ha gått et lite stykke gjennom skogen kunne vi snøre på oss skøytene og gå av sted i flere kilometer. Isen var helt klar og det var veldig stilig å kunne se bunnen og formasjonene under vann. Vi lurte litt på om det gjemte seg monstre der nede ala de fra «Istid». Etter noen timer på skøyter var det på tide med lunsj. Vi krøp opp fra isen og inn under grantrærne. Bålet ble fyrt opp, og vi kunne kose oss med en skikkelig god matpause før vi tok fatt på tilbakeveien.

Sist vi hadde på stegjern var på Engabreen i høst. Det kjentes veldig lenge siden. Det var på tide å finne frem hjelmen og isøksa. Denne gangen var det noen fine isformasjoner ute langs Vefsnfjorden som skulle undersøkes. Isen var ganske hard ettersom det har vært lite nedbør siden jul, men det var fine linjer som vi fikk prøve oss oppover. Det var deilig å komme på toppen og kikke utover fjorden med sola i ansiktet. Og ikke minst var det godt å komme ned til bålet og resten av gjengen igjen!

 

Hopp rett ned til innholdet