fbpx

Fluefiske 1

Norgesmesterskapet i fluefiske gikk av stabelen i helgen og en av deltakerne var Cathrine Markussen, vår egen rektor. Hun deltok på laget Eikre-fly sammen med tre andre, og med fjorten fisk, fisket hun seg inn til et individuelt NM-gull i kvinneklassen. Hun hadde opprinnelig ingen planer i å delta, men en sen kveld i august etter påmeldingsfristen hadde utløpt bestemte hun seg for å sende inn en forespørsel om å få bli med. Hun fikk fort positivt svar og da var det forberedelsene som sto for tur før hun heiv seg i bilen på vei til Trysil. Fluer måtte kjøpes inn, utstyret måtte sjekkes ut, snellene kvalitetssjekkes, kasteteknikken forbedres og hun deltok på en workshop som tok for seg hvordan lage ulike fluer.

Selve konkurransen foregikk gjennom fire økter fordelt over 2 dager der alle deltakerne fikk tilfeldig fordelt ut fire ulike soner, som igjen var delt inn i ulike sektorer de kunne fiske i. Alle lagene skulle i løpet av de fire øktene fiske i de ulike sonene, og gjøre det beste ut av tiden de hadde til rådighet.

Det er mange som ikke tenker at fluefiske er en fysisk krevende sport, men det er den. Det er tungt å stå å kaste, og det er ofte sterk strøm i elvene. En annen utfordring er at bunnen ofte kan være glatt, og at det kan være ganske kaldt å fiske hvis man ikke har tatt på seg riktig mengde klær. Det er heller ikke uvanlig at fiskerne plumper og blir våte fra innerst til ytterst. Variasjonen innad i sporten er også stor fordi man kan fiske på veldig forskjellige steder som det åpne hav, et rolig fjellvann eller ei stri elv. Stedene man fisker bestemmer også hvordan fisk man fisker etter.

Cathrine har vært aktiv i konkurranser siden 2009 og deltatt i NM tre ganger tidligere til tross for at hun prøvde fluefiske for første gang som 20-åring, og forelsket seg i det med en gang. Dette var i Drevjavassdraget. Hun fisket deretter mye laks og sjøørret i Trøndelag, men nå er det harr og brunørret som ligger hjertet hennes nærmest. Hun mener det er viktig å ta vare på fisken i elvene, og slipper derfor alltid ut fisken hun fisker.

Cathrine gleder seg til masse fisking framover og ser for seg å reise til Beiarelva og Saltdalselva for laks og sjøørret, samt sjekke ut livet i det våte element i landene Italia, England og Slovenia.

Se video fra NM her: https://www.hooked.no/video/nm-i-fluefiske-i-levende-bilder

Les om Daniel Tilrem som deltok i NM for første gang og hans erfaringer her: https://www.hooked.no/artikler/forstereis-fluefiske-nm

Skrevet av Glenn Kampesveen

Hopp rett ned til innholdet