fbpx

Ruben Johnsen Davidsen (20, fra Voss) er andreårselev ved Vefsn Folkehøgskole Toppen på linja Fjellsport og kajakk. Han blir sponset av solo til elvepadlingen sin, og er nå på soloreklamer i flere sosiale medier. Elvepadling er hans store lidenskap og han griper enhver anledning til å bli bedre.

Elvepadlingen

Kan du fortelle litt om denne lidenskapen? 

“Jeg er bitt av basillen. Jeg er sånn som gir alt når jeg først blir interessert i noe. Før var det gaming jeg drev med, jeg kunne spille 8 timer om dagen. Men nå er det padling og jeg synes det er veldig gøy. Nå når jeg først er interessert føles det som at det ikke er noen vei tilbake»

Hva er det du synes er gøy med elvepadlingen? 

“Jeg får se nye steder i landet og jeg får gode padle-kamerater. Også er det jo dette med eventyr og adrenalin da. I tillegg er det jo trening. Men det er ikke hovedsaklig derfor jeg padler. Jeg har begynt å se på det mer som trening etter fjoråret her på Toppen, men det kjennes aller mest som en hobby der jeg bare MÅ ut og padle for å bli flinkere” 

Stipendiatrollen

Hvordan preger dette deg i rollen som stipendiat? 

“Jeg får padle både litt hav og elv gjennom linja og jeg får brukt det i undervisningssammenheng. Det er veldig gøy å lære bort og det er flere på linja som er gira allerede, men det gjenstår å se om noen blir bitt av basillen. Hovedsakelig er det en hobby utenfor skolen som jeg i min karriere også får mest utbytte av utenom undervisning.  

Reklamejobben

Og nå er det sånn at Solofondet støtter denne lidenskapen, hva går dette ut på? 

“Solofondet støtter prosjekter eller ideer som er annerledes. Uansett hva det er, idretten din, et arrangement elle rom du sitter du på en kreativ idé, skal du ikke være redd for å søke. Så jeg søkte om å få støtte til å kunne padle flere steder i Norge for å bli en bedre padler. Jeg ville utforske det elvene i Norge har å by på, med mål om å bli bedre. Solofondet krever ikke noe i gjengjeld, men liker at folk gjør noe annet. Så nå får jeg økonomisk støtte av Solo til elvepadlingen min. I sommer fikk jeg likevel spørsmål om filming til soloreklame og det sa jeg ja til” 

Her kan du se filmen:  http://www.facebook.com/watch/?v=2632660536997089&extid=nnBdStRQtpBx2cQs

 

Hvordan er det å se seg selv på sosiale medier slik? 

“Det er helt greit. Jeg er ikke av de som søker mest oppmerksomhet rundt sånne ting men det er jo litt kult å ha en video som ligger på solos facebook-side med 100 000 følgere. 

 

Hvordan var det å være på filming da? 

Litt kult å se hvordan et filmcrew jobber. Jeg fikk høre om andre kule filmoppdrag de har vært på også. De opplever mye kult. Men det var jo slitsomt også! Jeg måtte padle den samme stryket sånn 15 ganger for å få de beste klippene. Men det ble jo en kul video til slutt!”  

I slutten av filmen skriver Solofondet at de ønsker Ruben lykke til. Og det gjør vi på Toppen også!  

 

 

Hopp rett ned til innholdet