fbpx

Mosjøen, Vefsn Folkehøgskole, Øyfjellet

Endelig er det søndag igjen, og det betyr bare en ting; HOPP I HAVET!!

Neida, joda, her på Toppen er faktisk søndag synonymt med ei litta svømmetur i havet. Vi har veteranene, som er på plass hver søndag,  av-og-til-erne, de som er med en gang, og ikke minst de som sier de skal bli med, som aldri dukker opp (?). Du tenker kanskje «Åh, det hadde jeg også gjort! Lett!». Hvis dette er deg, vil jeg bare minne deg på at her oppe i Nordland har vi faktisk hatt -15 grader, de siste 2 månedene, med et par varme dager med -2 grader. Det er 15 færre grader enn jeg har opplevd i min hjemby.

Nå tenker kanskje du; hva er galt med disse folka? Faktisk ikke så mye, men her kommer noen helsefordeler med å ta et kaldt bad.

  • Oppkvikkelse. Hvis du ikke er helt våken enda, så våkner du vertfall etter du har hoppet i vannet!!
  • Mindre depressiv. Når du hopper i vannet, sender kuldereseptrorene i huden sykelig mange impulser til hodet. Dette fører til at humøret får en boost, og anti depressive hormoner blir sluppet løs.
  • Stimulerer immunforsvaret.
  • Strammere hud. Varmt vann har en tendens til å tørke ut huden, mens kaldt vann strammer porene, som gjør at det ikke kommer urenheter i dem og at de ikke tettes.
  • Bedrer lungekapasiteten. Når du får kaldt vann over deg, så reagere kroppen med å puste sakte og trekke helt inn, pga sjokket.

Vær så god, over og ut!

Kilder:

http://www.medicaldaily.com/benefits-cold-showers-7-reasons-why-taking-cool-showers-good-your-health-289524

Ten Unbelievable Cold Water Benefits

 

Hopp rett ned til innholdet