fbpx

Når du henvender deg til Henriette, serverer hun deg alltid verdens fineste smil. Sånt smitter. Og hun er ei positiv jente, ingen tvil om det.

Jeg kommer fra Bømlo, ei øy med ca 10 000 innbyggere sør på Vestlandet. Der har jeg vokst opp sammen med mor, far og 3 søsken (og nå 2 tantebarn også). Ganske tradisjonelt for plassen, sett bort fra at jeg ikke kommer fra en typisk «sjøfamilie». Jeg spiser mer fisk her enn jeg gjorde hjemme! Har hatt en trygg og fin oppvekst i et lite miljø der alle kjenner alle. Litt sånn som på Toppen egentlig, bare mer variert i alder.

Henriette startet tidlig å tegne. Katter. Nesten bare katter faktisk.

Jeg var så fasinert av Tom og Jerry, og tegnet Tom i alle varianter. Så utviklet det seg. Etter hvert ble jeg inspirert av en nettvenn til å animere tegningene, og prøvde meg litt fram. I begynnelsen brukte jeg bare Paint og Videomaker, men syntes det var kjempemoro. Nå jobber jeg mye i Adobe sine programmer, siden vi har de tilgjengelig på linja.

Henriette har en egen YouTube kanal og der har hun ca 4000 følgere.

Jeg startet tidlig på YouTube og la ut tegninger og sånn. Den kanalen er historie, men tror jeg har noen av de første tingene jeg la ut et sted.

Jeg er veldig glad i Kaizers og har laget et animert prosjekt på Ompa til du dør. Der har flere forskjellige tegnere bidratt til min story og jeg har satt det sammen og animert. Jeg er ikke helt ferdig med det… Men animasjon ble min inngangsport til filmverdenen.

Hvor finner du disse folkene du samarbeider med?

Det er på Twitter vi får kontakt og ting utvikler seg. Jeg og ei anna nettvenninne har et nytt prosjekt på gang nå. Litt etter samme prinsipp. Vi har en sang og en story som deles inn i sekvenser, og så tegner folk til hver sin sekvens. Det er veldig mange flinke folk som bruker tid på dette der ute.

Hvordan fant du veien til Toppen?

Jeg gikk studiespesialisering på videregående. Det var slitsomt og mye stress, så når jeg hørte at folkehøgskole var en skole uten karakterer var det fristende. Etter at pappa fortalte om da han gikk på folkehøgskole, ville jeg også det. Jeg søkte Nettserie og Film på Toppen, og bare den. Det måtte være noe nettrelatert. Var så heldig å komme inn og har kost meg siden.

Jeg får holde masse på med det jeg liker best, som er redigering. Og vi har lært mye om hvordan vi skal jobbe med Youtube og serier på nett. Aleksander (linjelærer) er kjempeflink til dette. Og så får vi med oss hele prosessen. Jeg liker også rollen som regissør og synes det er spennende. Jeg har hatt teater på kulturskolen i flere år, så det har også kommet godt med. Men å være skuespiller på film, er veldig annerledes enn det å stå på scenen. Det er utfordrende å gå fra de «store» uttrykkene på scenen til å gjøre alt «mindre» på film. Men artig!

Vi er en liten eksklusiv klasse, og vi jobber sammen som et produksjonsteam. Det blir mer som i det virkelige livet, og alle får bidra. Vi jobber veldig mye praktisk og det er lite tradisjonell klasseromsundervisning.

Hva har vært det beste her så langt?

De beste opplevelsene så langt er alle folkene og vennene jeg har her. Før satt jeg MYE inne og drev på med mine ting. Jeg var ikke så veldig ofte sosial, så mamma trodde dette kom til å bli litt krevende for meg. Men det har bare vært en stor bonus med alle menneskene og alt det sosiale som skjer her. Jeg foretrekker det sosiale fokuset de har her på skolen, framfor at det bare skjer ting på linja. Og så var linjeturen til Stockholm bare helt supert! Og arbeidet med julekalenderen vi lagde på linja var kjempestas. Da lærte vi utrolig mye!

Og så er det fint at vi får gjøre litt forskjellig her. Jeg spiller Overwatch (og hun er ganske god også) så da vi hadde linjebyttedager, var jeg på E-sport og koste meg.

AVSPORING!!!!  Inn i rommet kommer Håvard, som er lærer på Fjellsport og Kajakk.

Har du et spørsmål til Henriette?
Ja! «Hvordan får du til det «fluffy» håret?» lurer han på…

Jo, jeg er litt fascinert av Marilyn Monroe.. Hun var så flott! For å få til de krøllene, sitter jeg med gammeldagse hårruller og føner for livet… 🙂 🙂 🙂

….Så du trives på Toppen, skjønner jeg?

Ja! Jeg vil aldri hjem. Det holder lenge med de feriene vi har. Jeg har blitt så glad i alle her. Alle er snille og greie med hverandre og vi har masse gøy sammen. Og vi har god mat! Jeg har helt klart blitt mye mer sosial av meg etter at jeg kom hit.  Jeg har blitt kjent med så mange forskjellige mennesker. Folk som jeg aldri trodde var noe for meg. Det er så lett å sette folk i bås, ut hva hvordan de ser ut og hva de gjør. Det har jeg lært er ganske tåpelig.

Hva skal du gjøre den tiden du har igjen her?

Nå holder vi på med et individuelt fordypningsprosjekt på linja som har deadline i april. Jeg lager en slags bildevideo med musikk til. Det blir premiere åpen for alle på Mosjøen kino, med rød løper og greier! Det gleder jeg meg til.

Og så skal jeg bruke tiden med alle menneskene her. Alle de fine folkene!

Og har du planene for framtiden klare eller?

NEI! Det er så mye spennende å velge mellom! Jeg vil jo ha en gøy jobb, så da må jeg nok studere et eller annet. Men jeg må ta det litt som det kommer. Akkurat nå har jeg veldig lyst til å bli andreårselev her på skolen. Men det er det jo mange som har…

Og vi kunne ha snakket i timevis med denne glade jenta med det smittende smilet. At hun kommer til å få til mye spennende framover er utvilsomt!

Lykke til med premieren og kos deg med resten av tiden på Toppen, Henriette! 🙂

Hopp rett ned til innholdet