fbpx

Henriette er aktuell med cheerleadinggruppa TOPPERS som skal delta på NM i Larvik til helgen. De er et blandingslag som deltar i klassen Senior Coed Elite, og ligger nå på 7. plass sammenlagt i Norge. Henriette er ivrig trener for laget.

Var det dette som var målet da du dro i gang cheerleading for elevene i høst?

Nei, på ingen måte. Jeg bare savna cheerleadinga og hadde lyst å prøve å få med meg noen for å holde litt på på fritiden. Så tok det litt av. De ble raskt skikkelig gode, og da jeg foreslo at vi kunne melde oss på en konkurranse var de helt med! Så da meldte vi oss inn i Mosjøen Turn og ble en undergruppe der.

Vi er 23 stykker med på laget nå, og i løpet av året har det vært med elever fra alle linjene på skolen. Vi trener 2 timer tirsdag og søndag hver uke. Det var bare jeg som hadde erfaring fra før, men de fleste andre har drevet med fotball eller noe lignende.

Til nå har vi hatt to visninger på skolen, deltatt på juleoppvisningen til turngruppa og så var det deltagelsen på Winter Open der vi gikk videre til NM.

Hvordan har dere klart å komme så langt, tror du?

Gjengen har et fantastisk pågangsmot og de gir aldri opp. Vi har funnet noe nytt og felles som vi liker, og har det veldig moro sammen. Å prøve seg på nye ting girer folka her opp. For eksempel hvis jeg viser dem en film med nye ting så blir de helt «Å – det vil vi også gjøre!»

Det koster jo litt å reise og delta på konkurranser. Hvordan har dere ordna det?

Vi har hatt SPLEIS, stilt på dugnader, samlet flasker og vaska hus. Alle har bidratt med fantastisk innsats, selv med flyers rundt i nabolaget i 20 minusgrader. Så har skolen bidratt med noe og så ble det en liten egenandel til slutt.

Henriette bodde i Hardanger før hun flyttet til Trondheim, og har gått videregående der.

Jeg har tatt Ambulansefag, men følte meg ikke helt klar for å gå rett videre som lærling. Jeg vet ikke helt om jeg kommer til å fortsette med ambulansefaget, men noe innen akuttmedisin blir det trolig. Jeg liker kombinasjonen med å kunne gi og hjelpe, og jeg liker tanken på unike hverdager, utfordringer og mye variasjon. Og spenningen. Henriette innrømmer å kanskje være litt adrenalinjunkie.. 🙂

Jeg begynte med cheerleading i 8. klasse. Jeg spilte også fotball, men jeg brakk lårbeinet i 9. og etter det ble det vanskelig å komme tilbake. Så da jeg fikk tilbudet om å være trener for Nixies Cheerteam ble det cheerleading som gjaldt.

Hva skal til for å bli en god cheerleader?

Du må ha guts og pågangsmot. Og så må du like å utfordre deg selv og være utenfor komfortsonen. Og så må man selvfølgelig tåle en trøkk. En trening uten blåflekker har vært ei slapp treningsøkt!

Dette er jo stort i USA, men ganske nytt i Norge. Er det noe annerledes med måten det foregår på i Norge?

I Norge er det et større sportsfokus og vi tenker på cheerleadere som idrettsutøvere. Det er slett ingen «blondinesport». Og det er veldig godt miljø, med fair play og støtte på tvers av lagene. Alle heier på alle. Det er også noen forskjeller i regelverket og måten showene settes sammen på. Og det er kanskje litt mer «glam» og fokus på utseende i USA, selv om det de siste årene har blitt tonet litt ned.

Du går jo på linja Skuespiller – film og teater. Hvorfor bestemte du deg for å gå på Toppen?

Det er en litt komisk historie. Lærlingeplass i Haugesund var nesten i boks, men jeg følte meg ennå litt for ung. Jeg og mamma snakket litt om at folkehøgskole var en mulighet, og vips så hadde jeg søkt. Det måtte bli denne linja. Mormor jobbet på Trøndelag Teater og jeg har vokst opp i gangene der. Jeg har kjent litt på pulsen i teatret og fått sett mye av det som ligger bak en produksjon. Brit (linjelærer) ringte meg etter jeg hadde søkt, og så sa jeg plutselig ja uten å egentlig vite hva jeg hadde gjort. Da mamma spurte hvor skolen lå, hadde jeg faktisk ikke peiling. Det gikk litt fort for seg. Men det er det beste valget jeg har tatt!

Hvordan er det å være elev her? Er det som du forventet eller har du fått deg noen overraskelser?

Jeg visste jo absolutt ingen ting om folkehøgskole. Jeg tenkte at det var vanlige fag og at største forskjellen fra vgs var at vi skulle bo på skolen.  Det var litt feil…  🙂 Og jeg har hatt det helt fantastisk her. Jeg har en kronisk sykdom som det ikke bestandig har vært så enkelt med forståelse for. Men her blir jeg oppmuntra og får være meg selv. Folkene er supre. De byr på seg selv og er positive og med på alt. Og samholdet mellom lærere og elever er spesielt godt. Her er det ikke karakterene som definerer deg – og det er supert!

Hva er dine beste opplevelser her så langt?

Studieturen til Stockholm var fantastisk. Først var jeg litt negativ og tenkte at Stockholm var et litt kjedelig reisemål. Men alt var flott og det var en super tur! Og så var turen Live or Let Die som vi hadde i starten skikkelig bra. På tur i villmarka sammen med fremmede. Kastet ut i det alle sammen. Sånn skulle vi hatt mer av! Og linjebytteuke – det var kjempemoro! Det må dere ikke slutte med!

Hva er det beste med linja Skuespiller?

Det er at det er opplest og vedtatt at det å gjøre feil er det beste du kan gjøre! Det er ikke det vi er vant til å høre fra videregående, men her er det normalt og helt greit. Vi får gjort så mye forskjellig og utfordre oss kreativt. Vi har blitt en veldig sammenspleiset gjeng.

Nå er det to måneder igjen. Hva skal du bruke den siste tiden på?

Nå skal jeg gjøre ALT! I helga var jeg på tur med fjellski. Det var helt forferdelig og kjempeartig! Jeg skal bare si ja til alt framover, sånn at jeg får med meg mest mulig før skolen slutter.

Har du planene klar for neste år?

Ehh.. Jeg har sendt søknader og sånn, altså. Men jeg vet ikke helt, det kan ennå komme mye i veien ???? Jeg må se hva som skjer og så la magen velge. Hvem vet hva jeg har lyst til om noen måneder…

Henriette sjekker klokka og takker for seg. Nå er det ny treningsøkt med TOPPERS og finpuss til helgens NM. Vi ønsker Henriette og resten av laget all mulig lykke til, og må tilføye at vi er veldig stolte av det de har fått til. Veldig, faktisk ???? Tvi, tvi!

Hopp rett ned til innholdet