Dette går supert!
Hjemmelaget hamburger slår aldri feil, og på Kokkekurs valgfag sto deilige hamburgere med tilbehør på menyen denne uka.
Hva skal til for at en hamburger skal bli bra da?
Jo, man må ikke jobbe for mye med kjøttdeigen. Den hamburgeren skal være ganske så løs i konsistensen. Ellers blir det kjøttkaker av det… Og så tilsetter man salt, pepper og LITT vann. Krydder kan man eksperimentere med etter egen smak.
- Eivor, Håvard og Henriette får instruksjoner av Kim Rune
- Eivor og Henriette på egenhånd
- Litt ost på kanskje….
- Eivor og Håvard med hjemmebakte hamburgerbrød
Og hva med tilbehøret i dag?
Til dagens hamburgere laget vi tomatsalat og maissalsa, ovnsbakte poteter og friterte løkringer. Løkringer er skikkelig snacks og helt greit å lage. Vi laget ei Tempurarøre som vi dyppet ringene i før vi friterte de. Trikset er å ikke røre for mye i blandingen, men heller tåle at det er et par klumper igjen.
Tempurarøre (til ca 2 løk)
90 g hvetemel
60 g maisennamel
1 egg
3/4 dl fløte
1 1/2 dl vann
3 ts bakepulver
litt salt
Hvis du ønsker å lage glutenfritt, kan hvetemelet byttes ut med Jyttemel.
- Øyvind forbereder løkringer
- Tempurarøre på nært hold
- Wilma salter litt ekstra
- Anne og Wilma ble fornøyde med resultatet
- God middag!
Maten ble kjempedigg! Takk for kyndig veiledning til superkokken Kim Rune 🙂