fbpx

Gul og kul gjeng

Denne uka har idrett og noen fra fitness vært på sykkeltur! Vi startet onsdag, og målet for dagen var å komme fram til Dønna. Vi delte oss inn i grupper på tre til seks personer som vi skulle sykle sammen med. Vi startet litt utpå dagen så regnet fikk gjøre fra seg før alvoret satte igang. Vi syklet den gamle hovedveien som nå er stengt for trafikk. Der var det blant annet kullsvarte tunneller uten lys, og veisperringer vi måtte passere. Alle gruppene var flinke til å ta gode pauser mellom slagene for påfyll av sjokolade og drikke. To av gruppene kom fram til Sandnessjøen i tide til å rekke ferga klokka åtte. Da vi kom fram til Dønna fikk vi servert gryterett. Det var TV på hytta, så vi fikk heldigvis sett dagens episode av Paradise Hotel. Den siste sykkelgruppa hadde syklet feil, fire mil lengre enn de andre gruppene, og måtte derfor ta den siste ferga for kvelden og kom fram nærmere midnatt. Det var en sliten gjeng som sovnet denne kvelden.

Neste dag satte vi kursen mot Dønnamannen, et fjell vi skulle bestige. Én mil gikk overraskende fort, til tross for ømme rumper og slitne lår fra dagen før. De fleste prøvde å bestige Dønnamannen, men for mye snø på toppen gjorde at det ikke ble mulig. Teaterklassen kom på overraskelsesbesøk med kanelsnurrer, noe som ble satt stor pris på.

Etter ei natt i lavvo var det duket for turens siste etappe – fra Dønnamannen til Herøy. Vi syklet over flere øyer i nydelig vær. Vi stoppet på Etcetera, en svær blomster-/interiørbutikk, og alle sammen ble lamslåtte av hvor fint det var der. På ferga tilbake til Søvik var det en lykkelig gjeng som satte kursen hjemover til Toppen etter et vel gjennomført Tour de Helgeland.

 

Hopp rett ned til innholdet