fbpx

Hvordan kan en oppleve vakre Helgeland på vinteren? Friluftsliv Lett trosset kalde temperaturer og dro på linjeuke til vakre Helgelandskysten. 

Elever fra Friluftsliv Lett på padletur på Helgelandskysten

For å oppleve Helgelandskysten best mulig, er kajakk et fantastisk hjelpemiddel. Elevene på Friluftsliv Lett padlet rundt i skjærgården ute på Vega. Selv om været ikke var helt på topp, så var padleturen ekstremt fin. Vakker natur med gamle rorbuer langs kysten og havørn som fløy over oss. 

Etter en kald tur i kajakken var det godt å sette seg ned i den varme badestampen. Noen badet til og med i sjøen og løp fort tilbake oppi det varme vannet.

Det å gå på folkehøgskole handler mye om å utfordre seg. Nå som vi har opplevd Helgeland over vann, må vi ta ett dykk under vann for å se hva vi finner der. Det var en kald opplevelse, men til tross for det så var det absolutt verdt det. Livet under havoverflaten er like unik som livet over vann. Vega er kjent for sine frodig algevegetasjon og lyse, fine skjellsandområder.  

På land fyrte snille elever i bålpannen til de kalde kroppene som kom opp av havet. 

En god klem, varmer<3

Så gikk turen videre til Brønnøysund, til deres nye klatrevegg. Brønnøysund klatreklubb har fått bygget en fantastisk klatrevegg som passer alle nivåer. Vi på Friluftsliv Lett har som mål å få tatt Brattkort før vi drar til Frankrike uka før påske. For å klare brattkortet, må elevene lære seg sikringsteknikk for både topptau og ledklatring. 

Siste stopp var Torghatten. I følge sagnet om Helgelandsfjellene ble Torghatten dannet da Hestmannen i skuffet kjærlighet skjøt en pil etter Lekamøya som rømte fra ham. Kongen i Sømnafjellet så dette og kastet hatten sin imellom, og pilen gikk tvers gjennom hatten og dannet hullet. Så rant sola, og alle ble til stein.

Utsikten fra Torghatthullet var helt spesiell. tusen øyer og en vakker soloppgang som vi sent vil glemme.

Etter en hel uke på tur langs Helgelandskysten, var tiden inne for å kjøre nordover til Mosjøen. det var utrulig godt å komme hjem til Vefsn Folkehøgskole Toppen, en varm dusj og sin egen seng.

De fineste opplevelsene skaper du sammen med gode venner<3

Takk for turen!

Hopp rett ned til innholdet