fbpx

Friluftsliv Lett er på tur igjen, og nå gikk turen til Stavassgården som ligger i Trofors. Værgudene var ikke helt med oss. Sterk vind og ekstremt mye nedbør. For å hindre å få et tre i hodet, holdt vi oss inne på hytta med fyr i peisen og kortspill.

Dagen etter våknet vi opp til et nydelig vær og snø på fjelltoppene. Typisk Helgeland. Den sterke vinden hadde etterlatt seg knekte trær og store bekker. Selv med mye vann, så har vi det alltid kjekt på tur.

Vi fant frem dagstursekken og gikk en tur til Stavvatnet. Her er det en gapahuk og Nord Norges vakreste utedo! Alle elevene på Friluftsliv Lett sto i kø for å oppleve et dobesøk med utsikt. Vakker natur og villrein sprang utenfor dovinduet. Etter lunsj var det tid for en utfordring! Tradisjonen tro må det bades i Stavvatnet. Tross kaldt vann, var det en god følelse etterpå.

Etter tur var det på tide å begynne på middagen. Lammelår i kokegrop sto på menyen. Tiden det tar å lage et perfekt Lammelår er ca 4 timer. Under får du Friluftsliv lett sine 10 tips til det perfekte Lammelåret:

  1. Varm opp steinene i ca 2 timer.
  2. Lag egen grop som skal brukes til Lammelår. (NB! Ingen glør i denne gropen)
  3. Ha hvitløk og urter på lammelåret
  4. Pakk lammelåret godt inn i alluminiumsfolie (minimum 4 lag).
  5. Legg de varme steinene rundt kjøttet
  6. Dekk til hele gropa med jord og torv. Skal være helt tett, ingen røyk!
  7. Mens du venter på at maten blir ferdig, lek boksen går!
  8. Etter 2 timer, grav opp låret. Men hver forsiktig så du ikke ødelegger aluminiumsfolien.
  9. La låret hvile i 15 min før servering.
  10. Nyt et herlig måltid sammen med gode venner
Hopp rett ned til innholdet